2019. február 22. péntek, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Hírek

PPCHA Szent Gellért Ösztöndíj

 PPCHA Szent Gellért Ösztöndíj

A Pro Paedagogia Christiana Alapítvány kuratóriumának döntése alapján intézményünk két tanulója, Fenyvesi Violetta és Pál Patrik Tibor, elnyerte a Szent Gellért Ösztöndíjat. Az ösztöndíjat azok a tanulók kaphatják meg, akiknek szülei munkanélküliek, de iskolai előmenetelük példamutató. Az ösztöndíj összege havi 10000 Ft 4 hónapon keresztül. Köszönjük, hogy az alapítvány ebben az évben is támogatja két tanítványunk előrehaladását.

2019. február 15.

2019 Nyílt nap és játszóház

 

 

2018.12.21. Karácsonyváró családi nap

 Karácsonyváró családi nap
Rendezvényünk elérte célját, mert sikerült a karácsony üzenetét közvetítenünk a szülők felé. Napunkat ünnepi szentmisével és az osztályok karácsonyi műsorával tettük emlékezetessé.

2018.12.06. Mikulás Kupa megyei darts verseny

 

MIKULÁS KUPA MEGYEI DARTS VERSENY!

KÖRÖSZTÖS VINCE EMLÉK VERSENY!

 

Idén is december 6-án rendezte meg a FOBMSZ hagyományos darts versenyét. A megye 6 iskolájából összesen 72 versenyző mérte össze tudását, természetesen korcsoportonként. Hagyományosan az ÉLTES MÁTYÁS ISKOLA tornatermében zajlottak a versenyek. 4 táblán 2-2 verseny bíró tevékenykedett.

Iskolánkat 3 tanuló képviselte, PÁL PATRIK, PÁL ZSOLT, RUGÁSI ALÍCIA. Eredményeink korcsoportonként: Pál Patrik, 6. helyezést, Rugási Alícia, 3. helyezést, Pál Zsolt, 2. helyezést ért el.

Az eredményhirdetés után Bognár Miklós a FOBMSZ elnöke, Mikulás csomagokkal kedveskedett a részt vevőknek.

A verseny egyben EMLÉKET ÁLLÍT KÖRÖSZTÖS VINCE SPORTTÁRSUNKNAK, A FOBMSZ ELSŐ ELNÖKÉNEK, és a MIKULÁS KUPA elindítójának. Emlékét megőrizzük.

 

Siklós, 2018.12. 06.

 

Pálinkás István.

2018.11.08. Asztalitenisz diákolimpia

Asztalitenisz diákolimpia, megyei döntő!

2018. november 8. Pécs

 

Iskolánkat három tanuló képviselte Pécsen a tanulásban akadályozottak versenyén. (Pál Patrik, Kosztics Gergő, Petrovics Bálint). A megyéből 8 iskola versenyzői mérték össze tudásukat. Ezen a versenyen dőlt el, hogy kik jutottak az országos döntőbe. Az országos döntőt 2019.01.23-án Tatán rendezik meg. Korcsoportonként a megyei döntő első és második helyezettje vehet részt az országos döntőben.

Eredményeink:

PÁL PATRIK: 1. helyen végzett korcsoportjában, és bejutott az országos döntőbe.

PETROVICS BÁLINT: 4. helyezést ért el, míg KOSZTICS GERGŐ: (sajnos ) a csoport küzdelmek után nem folytathatta a versenyt.

Patriknak sportszerű versenyzést és jó eredményt kívánok az országos versenyen.

 

Pálinkás István

2018.11.11 Márton napi ünnepség programja

 MÁRTON NAPI ÜNNEPSÉG


2018.11.11.
Helyszín: Alsószentmártoni Tanoda és Közösségi Ház
Cím: 7826 Alsószentmárton, Alkotmány u. 9.
PROGRAM
12:00 – 13:00 – Közös ebéd
13:00 – 13:45 – Istentisztelet
13:45 – 14:15 – Színpadi műsorok (1.rész)
- Szent Márton Óvoda csoportjainak az előadásai
14:15 – 14:45 – Hangoló – Zenés gyermekszínház
14:45 – 16:30 – Színpadi műsorok (2.rész)
- Baglaspusztaiak tánca
- Oldi tanodások műsora
- Siklósnagyfalusi tanodások műsora
- Alsószentmártoni tanodások műsorai
16:30 – 17:00 – Ünnepi, lámpás körmenet a faluban
A programok ideje alatt a gyerekeket trambulin és póni lovaglás várja!
A program változtatásának jogát a szervezők fenntartják!
Szervezők:
- Szent Márton Óvoda
- Alsószentmártoni Római Katolikus Plébánia
- Szent Márton Caritas Alapítvány

2018.11.11 Márton napi ünnepség

 MEGHÍVÓ

Kedves Munkatársak, Barátaink!
A Szent Márton Caritas Alapítvány Alsószentmártoni tanodája szeretettel hív és vár
benneteket a 2018.11.11-én vasárnap tartandó Márton Napi Ünnepségünkre!
Gyertek és ünnepeljünk együtt!
Idén is mint minden évben, minden kedves meghívottunk vendégünk egy ebédre is,
melyet az alsószentmártoni ingyenkonyha készít el.
Baráti üdvözlettel,
A szervezők
Szent Márton Óvoda
Alsószentmártoni Római Katolikus Plébánia
Szent Márton Caritas Alapítvány – Alsószentmártoni Tanodája

2018.10.06 Szent Imre Teljesítménytúra

Szent Imre Teljesítménytúra

2018.10.06

Ebben az évben is megrendeztük teljesítménytúránkat. Október 6-án kellemes őszi napra ébredtünk. Teljesítménytúránk 7 órakor indult, de már háromnegyed 7-kor, az első túrázók indulásra készen „toporogtak” a rajtnál. Végre a toronyóra jelezte, hogy indulhat a „cipő koptatása”. Ez időtől folyamatosan érkeztek a kirándulni vágyók. Összesen 223-an választottak maguknak testhez álló távolságot. 10 kilométert 120 fő, 20 kilométert 65 fő, 30 kilométert 21 fő, 40 kilométert 17 fő vállalt. Az ellenőrző pontok „személyzete” gondoskodott vendégeink ellátásáról. Cukorkával, csokoládéval, nápolyival kedveskedtek az érintendő pontokon. Három ponton a folyadék pótlását is biztosították. Akinek nem volt elég a választott táv, indulhatott az ARADI VÉRTANÚK EMLÉKÉRE KIÍRT 4x13 m szintemelkedésű rövid túrán, bár igen kevesen toldották meg eredeti választásukat. Az utolsó ellenőrző pont után néhányan téves információ miatt útvonalat tévesztettek. Természetesen a rendezőség levonta a megfelelő konzekvenciákat, és a jövőben mindent elkövetünk, hogy hasonló hiba ne forduljon elő. A célban kávéval, üdítővel, zsíros- vajas-és mézes kenyérrel vártuk a beérkezőket. A felnőttek a „hegy levének” 4 fajtáját is megízlelhették.

Jövőre is október első szombatján várjuk a teljesítménytúrákat kedvelő társainkat. Reméljük akkor is kiváló időben tudjuk fogadni a természetkedvelő embereket.

Addig is Jó egészséget, kellemes kirándulásokat kívánok mindenkinek a rendezőség nevében.

Pálinkás István

2018.09.12. Erdei kirándulás

Erdei kirándulásunk!

2018.szeptember 12.

Kora őszi iskolai programunk az erdei iskola keretében kirándulni voltunk a közeli erdős és vízparti Matty és Hottedra területén. A gyerekek testközelből ismerték meg növények, bogarak, állatok viselkedését. Az őszi évszak jellegzetességeit, színeit. Az erdő, mező, tavak élővilágát.A jó levegő , a sok mozgás ujjávarázsolta a gyerekeket, még lelkileg is megerősődtek. Környezetvédelemből is tapasztalatot szereztünk, környezettudatossabbá váltunk, ami a tájnak is hasznos. Ami nagyon fontos,hogy a természet csodáit figyeltük meg. Az együttes tevékenység biztosította személyiség- és közösségfejlesztést. Az együtt játszás a kirándulás jobban összekovácsolta a mi kis csapatunkat. Nagyon örültünk, hogy részt vehettünk egy ilyen kiránduláson, reméljük tavasszal is lesz lehetőségünk egy további tapasztalatszerzésre, együtt eltöltött élményekkel gazdagodva.

Köszönjük szépen: Babi néni, Tamás, Andi, Patrik, Bálint, Gergő, Lackó, Anita néni, Niki, Dzseni, Johanna, Peti.

2018.02.23. A kommunizmus áldozatainak emléknapja

A kommunizmus áldozatainak emléknapja!

2018.02.23.

Iskolánkban pénteken (02.23.) megemlékezést tartottunk a kommunista diktatúra áldozatainak emlékére. Az iskolai oktatás feladatai közé tartozik, hogy a gyerekek megismerkedjenek a múlt történelmével, hogy olyan nemzedékek nőjenek fel, amely számára elfogadhatatlan mindenfajta embertelen diktatúra. A DÖK - (tagjai Jovánovics Diána, Jovánovics Tiffani, Jovánovics Szebasztián, Kosztics Barnabás, Pál Patrik)- emlékműsor keretében, képek bemutatásával bepillantást nyújtottak a kommunista diktatúra korszakába.
Köszönöm az emlékműsoron részt vevő gyerekek munkáját!

Kapitány Anita és a DÖK

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   Következő >>   


Programjaink

Kép galéria