2024. június 20. csütörtök, Rafael napja van. Holnap Alajos napja lesz.

Beiskolázás Bemutatkozás

 „Én azt hiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni, ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi.” (Szabó Magda)

 

Sok szeretettel köszöntöm leendő elsős tanítványaimat és a kedves szülőket. Engedjék meg, hogy néhány mondattal bemutatkozzam.

               Dr. Imri Sándorné (Magdi néni) vagyok, a következő tanév első osztályosainak tanító nénije. Tanítói diplomámat a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán szereztem. Pályámat az Egyházasharaszti Általános Iskola alsószentmártoni tagozatán kezdtem, majd a Drávaszabolcsi Általános Iskolában folytattam néhány évig. Innen a siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskolába kerültem, ott dolgoztam 24 évet. A siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskolába 2 éve érkeztem, ahol egy gyermekszerető, családias légkör fogadott. Hamar sikerült beilleszkednem, mert a kollégákkal azonos értékeket, nevelési elvet vallunk.

               Az első iskolai élmények meghatározóak lehetnek, ezért fontosnak tartom, hogy tanítványaim a kezdetektől jól érezzék magukat az osztályközösségben, ne okozzon számukra törést az óvoda-iskola átmenet.

               A tevékenykedtető, élményt adó, játékos tanulást részesítem előnyben.  Óráimon szívesen alkalmazom a hagyományos módszerek mellett a modern digitális eszközöket is. Igyekszem minden kisgyereket a képességei szerint fejleszteni, mindenkiben megtalálni a benne rejlő értéket. A lassabban haladókat felzárkóztatni, a tehetségeseknek szárnyakat adni. Szükségesnek tartom a megfelelő szokás- és értékrend kialakítását náluk. Törekszem arra, hogy jó légkört, barátságos környezetet alakítsak ki a gyerekek számára. Ahhoz, hogy ez minél eredményesebb legyen, számítok a szülőkkel való jó együttműködésre, kapcsolatra, amely megalapozza a kiegyensúlyozott, harmonikus, gondtalan iskolai éveket.

               Biztos vagyok benne, ha iskolánkat választják, gyermekeik szeretetteljes légkörben, örömmel fogják elsajátítani az olvasás, írás, számolás alapjait.

Tegyünk együtt meg mindent, hogy tanulóink boldog gyermekből sikeres felnőtté válhassanak!

 


Programjaink

Kép galéria