2024. július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab napja van. Holnap Anna, Anikó napja lesz.

Ajánlás

Ajánlás


„Légy áldott, régi hely…”
Kedves Olvasó!

25 évvel ezelőtt, 1991 tavaszán vált ismét katolikus iskolává intézményünk. E szép évforduló kapcsán készítette el iskolaközösségünk ezt a jubileumi évkönyvet, hogy lapjain megörökítsük és maradandóvá tegyük az elmúlt időszakot. Jó visszatekinteni, megállni egy kicsit és összegezni azoknak az éveknek az eseményeit, amelyek meghatározták és elmélyítették életünket. Végigvonul előttünk, hogy mennyi diákot készítettünk fel a további tanulmányokra, milyen sok szép eredményt értünk el közösen. Jogos büszkeséggel tölt el bennünket, hogy tanulóink megállták helyüket az életben, hasznos tagjai a felnőttek világának. A huszonöt év alatt sok minden történt társadalmunkban és iskolánkban is. Folyamatos változásokat értünk meg, melyekhez gyorsan és jól kellett alkalmazkodni. A sok változtatást megélt oktatás elemeiből egy dolgot mindenképpen szeretnénk megőrizni, munkánk alapelvét: a gyermekszereteten alapuló, gyermekközpontú pedagógiát. A gyermek, akit a szülők ránk bíztak, s akinek élete egyszeri és megismételhetetlen, olyan kincs, amiért mindannyian felelősek voltunk és vagyunk, akik itt a Szent Imre nevét viselő iskolában valaha is dolgoztunk.

Fontosnak tartottuk, hogy ne csak az iskola múltjával, de jelenével is megismertessük az olvasót. Az iskolánkban tanuló diákoknak, az itt dolgozó munkatársaknak mindennapjaiba is betekintést nyerhetnek, ha elolvassák ezt a kiadványt, ha megtekintik a képeket, melyek a legfontosabb eseményeket mutatják be.

Kívánom, hogy aki megtapasztalta a siklósi katolikus iskola légkörét, olvassa jó szívvel ezt az évkönyvet Kosztolányi Dezső himnikus sorainak szellemében:

Légy áldott, régi hely,
légy áldott, régi ház,
légy áldott, régi tej,
légy áldott, régi láz.

Légy áldott, régi hó,
légy áldott, régi hő,
te szívemet nyitó,
te lelkem építő.

Siklós, 2016. április

Batki Ottó
igazgató


Programjaink

Kép galéria