2021. augusztus 4. szerda, Domonkos napja van. Holnap Krisztina napja lesz.

Beiskolázási tájékoztatás

Link a plakát megtekintésehez

Kiemelkedő teljesítmény a hátránykiegyenlítés területén

Oktatási Hivatal értékelése az iskolánkról

Az Oktatási Hivatal nyáron megjelent közleménye szerint iskolánk ismét bekerült a legjobban teljesítő, a legtöbb hozzáadott pedagógiai értéket teremtő intézmények közé. Ezt a teljesítményt az Országos kompetenciamérés adatai alapján állapítják meg, melyben a 6. és 8. évfolyamos tanulók matematikai és szövegértési kompetenciáit vizsgálják.
Magyarországon nagyon erős az összefüggés a tanulók társadalmi státusza és iskolai teljesítménye között, olyannyira, hogy egy tanulócsoport átlagos családi háttere alapján „megjósolható", pontosabban megbecsülhető annak a csoportnak a várható tanulmányi teljesítménye. Az Országos kompetenciamérés adatai alapján intézményünk rendszeresen jobb eredményt ér el, mint az tanulóik családi háttere alapján várható volna.
Az Oktatási Hivatal honlapján felhívja a figyelmet a magyar pedagógiai gyakorlat kiemelkedő teljesítményeire. Az alábbi linkeken elérhetők azok a listák, melyeken azok az intézmények - köztük a mi iskolánk - szerepelnek, amelyek 6. és 8. évfolyamos Országos kompetenciamérésben elért eredményeik alapján jó hátránykiegyenlítő hatással rendelkeznek a szövegértés vagy a matematika területén:
http://www.oktatas.hu/kozneveles/meresek/kompetenciameres/kiemelkedo_teljesitmenyu_iskolak

https://pecsiegyhazmegye.hu/kozneveles-hirek/1968-kiemelkedo-pedagogiai-munka-a-szent-imre-katolikus-altalanos-iskolaban

Batki Ottó ig.

Siklós, 2017. szeptember 1.


Programjaink

Kép galéria